Historie, Franse sfeer en genieten van theater en kleinkunst.

 

zaterdag 7 oktober 2023 David Vos zingt Jacques Brel en wordt begeleid op de vleugel door pianiste Nettie Krull
Zaterdag 07 Oktober 2023, 20:15 - 22:00
Contact info@lebrocope.nl

Jaques Brel is dood, maar zijn werk leeft voort! Je zou kunnen denken dat het werk van Brel uitsluitend door hemzelf gebracht kan worden en dat zijn werk aan zeggingskracht zou verliezen in een andere uitvoering. Ten onrechte, want Vos heeft zijn eigen, doorleefde interpretatie en raakt daarmee de juiste snaar.
Vos begon in de jaren ’90 met pianist Johan Hoogeboom met het vertolken van Brel. Hij maakte indruk tijdens het Concours de la Chanson, zong Marieke met het Metropole Orkest en Cor Bakker op de opening van de Uitmarkt en toerde jarenlang met de “Brelband” olv Johan Hoogeboom door het land.

Nettie Krull: Voor de weg van de minste weerstand heeft de Amstelveense pianiste Nettie Krull nooit gekozen.
Op 18-jarige leeftijd vertrok zij voor haar pianostudie naar het Conservatoire International de Musique de Paris. Ze behaalde er een “Première Médaille à l’unanimité” dankzij een combinatie van techniek en ingeleefde interpretatie. Terug in Nederland, in de ban van de franse taal knoopte zij daar een studie Frans aan de Universiteit van Amsterdam aan vast. Ook deze sloot zij cum laude af. Nettie werd door haar piano- improvisatietalent en tekstkennis een gewilde begeleidster voor zangers. Zo speelt ze nu al 10 jaar samen met Brel-vertolker David Vos, voor wie ze ook een aantal gedichten op muziek zette. Bij Orkest Max Tak vond ze een plek om samen met een 10-tal andere gedreven musici pareltjes uit de wereldliteratuur om te zetten in muziektheater voor kinderen (o.a. “don Quichotte”) en speelde ze in binnen- en buitenland voor uitverkochte zalen. (o.a. op festivals in Tunesië en Wenen, alsmede solo-recitals in Paramaribo). In het theater werkte ze onder meer samen met acteur Hans Dagelet, regisseurs Genio de Groot en Marcel Sijm, acteur/muzikant Beppe Costa van Orkater, en theatermaker René Groothof.

Locatie Le Brocope
concert entree 20 euro
diner voorafgaand aan het concert 35 euro
reserveren via info@lebrocope.nl