Historie, Franse sfeer en genieten van theater en kleinkunst.

 

Rembrandt Frerichs trio uitgesteld wegens Corona maatregelen
Zaterdag 03 Oktober 2020, 20:15
Contact info@lebrocope.nl
In de afgelopen jaren werkten Rembrandt Frerichs, Tony Overwater en Vinsent Planjer als trio samen met belangrijke Arabische musici. Daarnaast verdiepten ze zich onder meer in klassieke instrumenten en in het erfgoed van schilder Piet Mondriaan. Daarbij blijft hun achtergrond in de jazz en improvisatiemuziek altijd aanwezig. Zo ook op het nieuwe album Graffiti Jazz, waarbij ze hun fascinatie voor de beeldende kracht van straatkunst vertalen naar uitdagende nieuwe muziek.

Rembrandt Frerichs wordt erkend als een ‘avonturier op de toetsen’ (Trouw) en ‘meester op zijn instrument’ (de Volkskrant). De Nederlandse pianist verkende New York en woonde een tijd in Caïro. In zijn muziek hoor je de energie van de Amerikaanse jazz en de lyriek van de Oosterse muziek terug, net als het ruimtelijke van de kamermuziek van Debussy en Ravel. Het resultaat is ‘toekomstmuziek waarbij grenzen uit het oor verdwijnen’ (Trouw).

‘Rembrandt’s muziek is een wonder van organische creativiteit, waarin de oude en de nieuwe wereld op een voorbeeldige manier samenvloeien’ (HP/De Tijd).

Rembrandt Frerichs piano, Tony Overwater bas, Vinsent Planjer drums/percussie

Locatie Le Brocope
Voorafgaand aan het concert kunt u deelnemen aan de table d'hôtes (drie gangen € 27,50 pp)