Historie, Franse sfeer en genieten van theater en kleinkunst.

 

"Drie Zusters" van Tsjechov door Tryater UITVERKOCHT
Zondag 08 Maart 2020, 15:00
Contact info@lebrocope.nl


"We waren tussen de 22 en 30 jaar oud, we dachten na over hoe we moesten leven, hoe we voelden dat we moesten leven of hoe we wilden leven. Nu zijn we tussen de 24 en 32 jaar oud en denken we nog steeds na over hoe we moeten, kunnen en willen leven".Thema van het toneelstuk "Drie Zusters" door Anton Tsjechov. Toneelgroep Tryater vroeg zich af: : wat vertelt Tsjechov ons 118 jaar later?

Op zondagmiddag 8 maart is ons café in Le Brocope tegelijk decor en tribune, waarbij de spelers van Tryater zich mengen in het publiek en zo het publiek een eigen rol toe bedeelt.Tryater is het meest veelzijdige theatergezelschap van Friesland én het oudste gezelschap van Nederland. Het toneel gezelschap brengt eigenzinnig en eigentijds theater voor jong en oud naar theaters in Friesland en daarbuiten.Eigenlijk gaat Drie Zusters van Anton Tsjechov natuurlijk gewoon over de quarterlifecrisis.

De crisis waar twintigers tegenaan lopen als de onbezorgde jeugd overgaat in een volwassen leven waarin keuzes voor de toekomst moeten worden gemaakt: wat wil ik eigenlijk met mijn leven? Het toneelstuk wemelt van jongeren in crisis. Niet alleen de zusjes Irina, Masha en Olga worstelen met de dilemma’s van werk, liefde en toekomstdromen, maar bijna alle hun landhuis in- en uitlopende jonge militairen en huisvrienden zitten gevangen in hun verlangen naar een ander leven, wat in het geval van de zusjes wordt gesymboliseerd door het droombeeld van de grote stad Moskou. Irina, net een twintiger, klaagt: “ Het leven gaat voorbij en komt nooit meer terug (…) de tijd vergaat en aldoor het gevoel dat je verder en verder wegraakt van het ware, mooie leven…”. 

Voor allen, die jong zijn en zich in dit thema herkennen en voor allen, die familieleden, kinderen of kleinkinderen hebben, die met dit thema worstelen, voor allen die, zoals ik zelf in het derde kwartaal van hun leven zijn of het vierde en nog steeds willen nadenken over hoe het beste te leven......hartelijk welkom!!

Tot zondagmiddag 8 maart!Mara en het team van Le Brocope
Entree: € 12,50
Aanvang: 15.00 uur
Inloop: 14.30 u
Reserveren via: info@lebrocope.nl

 
Locatie Le Brocope