Historie, Franse sfeer en genieten van theater en kleinkunst.

 

Evenement bewerken

Rosan brings Africa/ workshop en concert
Zondag 29 Oktober 2017, 16:00 - 22:00
Contact info@lebrocope.nl

De Rosan brings Africa-tour is opgericht door Nederlandse bassiste Rosan Asmussen. 

Rosan ging dit jaar naar Afrika voor inheemse inspiratie, op zoektocht naar de diepte van haar eigen geluid. In Patrice Lumumba (Mozambique) heeft ze haar debuutalbum opgenomen samen met lokale muzikanten die ze tijdens de tour ten gehore gaat brengen.

Speciaal voor deze tour komen de muzikanten uit Afrika naar Nederland. Rosan speelt basgitaar en zingt o.a. in haar eigen muziektaal die ze speciaal voor de ritmiek van haar muziek bedacht heeft. Haar bandleden staan in de hele wereld met beide benen in de muziekwereld en hebben met bekende Afrikaanse en Amerikaanse artiesten gespeeld zoals Al Jarreau, Earth Wind and Fire, Seal, Don Henley, Nathaly Cole, Jimmy Dludlu, Stewart Sukuma en vele anderen.

 

Voorafgaand aan het concert geeft Rosan samen met haar Afrikaanse bandleden een openbare workshop over Afrikaanse muziek en daarna kun je dineren in het restaurant van Le Brocope.

“Samen muziek maken op z’n Afrikaans vanuit de tenen”, dat is het motto. “Muziek is een deel van het sociale leven. Dans en muziek versterken elkaar, samen, vraag en antwoord, genieten, voelen en loslaten”, aldus Rosan.

Haar band bestaat uit:

Rosan Asmussen (NL): basgitaar, zang

Tollak Ollestad (Alaska): leadzang, mondharmonica

Matchume Zango (Mozambique): timbila, mbira, percussie, zang

Dart Mortis (Rusland): toetsen

Djibra Mussa (Mozambique): drums

 16:00 WORKSHOP ‘SAMEN AFRIKAANS TROMMELEN’

De masterclass wordt gegeven door Rosan in samenwerking met muzikanten uit Mozambique en Zuid-Afrika. Het gaat om het loslaten van theoretische aspecten en vertrouwen op je instinct; je natuurlijke talent. Een reis naar de diepte in de muziek vanuit het gevoel. Er vindt interactie met de deelnemers plaats en we gaan met z’n allen terug naar de essentie van het samen muziek maken. Rosan haar Afrikaanse bandleden zullen er ook bij zijn en vertellen over de traditionele Afrikaanse muziek en demonstreren dit ter plekke.

Locatie Le Brocope
Na de workshop, die om 16.00 uur begint en voorafgaand aan het concert, dat om 20,15 u begint kunt u deelnemen aan de table d'hote. € 15,00 p.p.