Historie, Franse sfeer en genieten van theater en kleinkunst.

 

Het programma van theatercafé Le Brocope

Moessorgsky uitgelicht/Afgelast wegens festiviteiten in het dorp
Zaterdag 07 Oktober 2017, 20:15
Contact Mara Eijsbouts 0646216952
 De voorstelling is tot onze spijt afgelast vanwege festiviteiten in het dorp. De voorstelling is verplaatst naar zaterdag 6 oktober 2018.
‘Juffer Ssawischna’ is een muzikale voorstelling van zangeres Gea Passies & pianist Johan van Havinga over de Russische componist Modest Moussorgsky (1839-1881). Deze telg uit verarmde Russische adel werd legerofficier en ambtenaar, maar leefde voor de muziek. Hij stierf op 42-jarige leeftijd, als slachtoffer van alcohol.
Moussorgsky is vooral bekend geworden vanwege zijn compositie ‘De Schilderijententoonstelling’, een serie muzikale portretten van verloren gegane schilderijen. Pianist Johanan Havinga neemt als suppoost het publiek mee op een wandeling door drie museumzalen waar de luisteraar de schilderijen kan horen. Daarnaast zal zangeres Gea Passies liederen uit verschillende cycli ten gehore brengen, waarbij de muziek wordt afgewisseld met verhalen over het leven van de componist.
De voorstelling speelt zich af binnen een decor van de schilder Geurt van Dijk. De kleding is gemaakt door Alette Vleems.
 

Johanan Havinga is in 2010 summa cum laude afgestudeerd als klassiek pianist aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Gea Passies en Johan maken muzikale en informatieve programma’s over verschillende componisten.

Locatie Le Brocope
Entree concert € 12,50
voorafgaand aan het concert kunt u deelnemen aan een Tabel'd'Hote
3 gangen € 25,--

Reserveren via info@lebrocope.nl of via Mara