Historie, Franse sfeer en genieten van theater en kleinkunst.

 

Het programma van theatercafé Le Brocope

"De Blues Kleeft Aan Mij" Bertus Borgers, begeleid door zijn broer Ruud
Vrijdag 04 Augustus 2017, 20:15 - 17:00
Contact Mara Eijsbouts 0646216952

Bertus Borgers (1947) speelt al sinds zijn vijftiende in rockbandjes. In zijn boeken ‘Weg van hier’, ‘ik hou van Herman’ en ‘Onder onze voeten kruipt de Blues’ valt te lezen dat hij wel het een en ander heeft meegemaakt op en achter het podium. En zowel in zijn muziek als in deze verhalen is de Blues nooit ver weg, want ontworteling en vervreemding bleven hem onderweg gezelschap houden. Op het podium komt dit tot leven als de muzikant Bertus een verteller wordt. Afgewisseld met veel muziek, waarbij hij begeleid wordt door zijn broer Ruud op gitaar, laat hij in ‘de Blues kleeft aan mij’ iedereen meekijken naar het dagelijkse vallen en opstaan waar ook rockmuzikanten mee moeten leven.

 

Video

https://youtu.be/DIGe3dxDIx8

 

De Blues is een fenomeen. Een sterk Amerikaans cultuurproduct dat er telkens weer in slaagt te appelleren aan de opgroeiende generatie die na hun kindertijd geconfronteerd worden met sehnsucht, heimwee, weltschmerz, eenzaamheid.

Er komt oorlog, er komt vrede. De politiek gaat van links naar rechts en weer terug, de mode verandert, het straatbeeld verandert, mensen kopen langspeelplaten, cassettes, compact-disks, mp-3 spelers of zijn ingeplugd op cloud music. 

De Blues trekt zich daar niets van aan. 

Onder onze voeten kruipt hij verder. 

Op weg naar het hart van de volgende mens.’

 

Bertus Borgers in ‘Onder onze voeten kruipt de Blues’

 

algemene info Bertus Borgers

Bertus Borgers (Vessem,1947) komt eind jaren zestig als saxofonist, zanger en songwriter op uit

de Eindhovense undergroundscene. Hij kreeg bekendheid als bandleider van o.a. Mr. Albert Show en SweetdʼBuster en was gastsolist bij Herman Brood, Golden Earring en Raymond van het Groenewoud. Vanaf 1970 produceerde hij zestien albums met eigen werk en als auteur bracht hij de boeken ʻWeg van hierʼ,ʻik hou van Hermanʼ en ‘Onder onze voeten kruipt de Blues’ uit.

In 2012 nam hij afscheid van de Rockacademie in Tilburg, waarvan hij mede-oprichter en

directielid was. Behalve in de theaters is Bertus te vinden op de rockpodia met The Young Retro’s waarmee hij twee albums uitbracht met oud en nieuw werk, LEGACY (2015) en EINDHOVEN (2016).

 

uitgebreid info op www.bertusborgers.nl

 

Locatie Le Brocope
Entree € 12,50 p.p.
Table d'hote € 25,--