Historie, Franse sfeer en genieten van theater en kleinkunst.

 

Jan Brokken UITVERKOCHT!
Zondag 28 Februari 2016, 15:00 - 17:00

Baltische zielen in ZO Friesland
Op uitnodiging van de Stichting Kunstwerf  brengt Jan Brokken (tekst), Marcel Worms (piano) en Ursula Schoch (viool) op zondagmiddag 28 februari 2016 hun programma Baltische zielen in theatercafé Le Brocope in Oldeberkoop. 

Jan Brokken leest passages uit zijn boek Baltische zielen voor, Marcel Worms en Ursula Schoch spelen werken van Lepo Sumera, Arvo Pärt, Heino Eller, Ester Mägi (Estland), Pēteris Vasks (Letland), N.K. Ciurlionis en Jurgis Gaižauskas (Litouwen).

Een indrukwekkend programma over Baltische families, Baltische geschiedenis en Baltische muziek.

Jan Brokken (1949) is schrijver van romans, reisverhalen en literaire non-fictie. Hij debuteerde met De provincie en schreef onder andere De regenvogel, De blinde passagiers, De droevige kampioen, Mijn kleine waanzin,Waarom elf Antillianen knielden voor het hart van Chopin en In het huis van de dichter. Veel van zijn romans zijn in diverse talen vertaald en verfilmd. Als schrijver heeft hij internationale faam verworven – The New York Times prees Jungle Rudy als een meesterwerk van verhalende non-fictie.

Met Baltische zielen schreef hij een baanbrekend en grensverleggend boek, met De vergelding bereikte hij een breed en groot publiek.

UITVERKOCHT!