Historie, Franse sfeer en genieten van theater en kleinkunst.

 

Duo Carel Kraayenhof & Juan Pablo Dobal UITVERKOCHT!
Zaterdag 30 Januari 2016, 18:00

carelUITVERKOCHT!

Dit nieuwe duo Carel Kraayenhof en de Argentijnse pianist Juan Pablo Dobal kenmerkt zich doordat het een programma brengt met verbazingwekkende, poliritmische Argentijnse folklore, doorspekt met eigen composities. Het is een duo dat soms als een ruig orkest klinkt maar moeiteloos verfijnde tango's en milonga's speelt.

Stan Rijven gaf in Trouw al een 5 ster recensie:

De bandoneón als jaloerse minnares
Geen instrument zo complex als de bandoneon. Het speelt ritme en melodie ineen en bezit een even weemoedig als weerbarstig karakter. Carel Kraayenhof is er al 25 jaar door gefascineerd. De opvolger van Astor Piazzolla ziet de bandoneón dan ook 'als een jaloerse minnares: wanneer je haar één dag geen aandacht geeft, laat ze je genadeloos vallen'. Zodoende bracht hij met zijn Kraayenhof Tango Ensemble de cd ¡Fureza! uit, vertoeft met Sting in de studio en toert met de Argentijnse pianist Juan Pablo Dobal ter promotie van hun album 'Puro'.
Door het brede palet dat ze met hun instrumenten bestrijken luister je als het ware naar een klein orkest, dat inventief de grenzen van de tango verlegt. Regelmatig verlaten ze Buenos Aires en verruilen de milonga voor ritmes van het Argentijnse platteland, zoals de cueca en de guarania. Moeiteloos meanderen Kraayenhof en Dobal tussen honing- en bitterzoet, telkens met verbluffend resultaat. Inderdaad, jaloersmakend.

Prijs: € 39,50 concert incl diner.

Voorafgaand aan het concert kunt u eten bij Le Brocope. Informeer even naar de mogelijkheden. Wilt u hiervoor tijdig reserveren? Dat kan tot de vrijdag 29 januari 12.00 uur! Mail hiervoor naar info@lebrocope.nl

Voor de dinerende gasten reserveren we (in de zaal) een mooi plekje vooraan.